Chicago har hittat formen igen efter lite mer än en månad av ständigt återkommande problem
1 av 5
Chicago har hittat formen igen efter lite mer än en månad av ständigt återkommande problem - Foto: John Smierciak/SCANPIX
Mot St. Louis Blues tog Blackhawks sin tredje raka seger.
2 av 5
Mot St. Louis Blues tog Blackhawks sin tredje raka seger. - Foto: John Smierciak/SCANPIX
På bortais tog Joel Quennevilles män en meriterande seger mot storspelande New York Rangers.
3 av 5
På bortais tog Joel Quennevilles män en meriterande seger mot storspelande New York Rangers. - Foto: Frank Franklin II/SCANPIX
NHL-veteranen, Marian Hossa, laddar för skott.
4 av 5
NHL-veteranen, Marian Hossa, laddar för skott. - Foto: John Smierciak/SCANPIX
Mästarna från 2010 har vaknat upp på rätt sida efter en längre tids vacklande form. Nu ser laget ut att ta sig till slutspel och kan där bli en riktigt tuff nöt att knäcka.
5 av 5
Mästarna från 2010 har vaknat upp på rätt sida efter en längre tids vacklande form. Nu ser laget ut att ta sig till slutspel och kan där bli en riktigt tuff nöt att knäcka. - Foto: Jay LaPrete/SCANPIX

"Chicago Blackhawks har vaknat ur sin vinterdvala"

NHL-krönikan. Mästarna från 2010 har vaknat ur sin djupa dvala och blir med största sannolikhet ett lag att räkna med när slutspelet nalkas.


Vi noterar:

Slutligen noterar vi att:

- Trade Deadline närmar sig. Den 27 februari smäller det.

- Niklas Grossman fick packa sina grejer och lämna Dallas efter sex år. Ny adress är Philadelphia Flyers. Mycket bra deal av Flyers som endast gav upp draftval i traden.

- Traderyktena surrar runt Columbus. Följande ryktas bort: Rick Nash, Curtis Sanford, Ryan Johansen, Jeff Carter och RJ Umberger.

- PIttsburghs Marc-Andre Fleury börjar hitta formen. Han stod för några riktiga monsterräddningar i bortamötet med Philadelphia (vinst 6-4) på lördagen.

Det sägs att trender är till för att brytas. Få lag vet hur den känslan känns som Chicago Blackhawks. Inför torsdagens match hade laget inte vunnit sedan den 20 januari. Efter dess gick man på mina efter mina. Nio raka förluster och blott en poäng (efter en sudden-förlust borta mot Vancouver, 2-3, den 31 januari).

Spekulationerna har varit många om tränaren Joel Quennevilles vara eller icke vara i klubben och många har hävdat att han sitter löst. Många, men inte Chicagos ledning. Idiotiskt, säger flera. Modigt och rätt, anser undertecknad.

Quenneville tog Hawks till mästartiteln 2010. Han kan det här laget. Han kan klubben. Men visst, laget har blivit frånåkta under den här förlustsviten och faktum är att slutspelsplatsen har varit i fara. När man äntrade Madison Square Garden för match mot ett New York Rangers, som uppvisat fantastiskt spel under säsongen, var det alltså mycket som stod på spel.

Quenneville visste att drevet började ringa in honom. Förlust i New Yorkoch snaran skulle placeras runt halsen. Exakt vad han sade inför matchen vet vi inte, men jag skulle inte bli förvånad om han sa något i stil med, "Ut och kör. Nu vänder vi det här, för fan."

Och som hans manskap svarade.

Fyra mål på de fem första skotten och matchen var avgjord. Hawks vann till slut med 4-2. Av bara farten mosade man sedan Columbus på lördagskvällen med hela 6-1. Chicago är de facto ett slutspelslag, man är för bra för att ligga där man gör. Väl i slutspel blir Hawks en tuff nöt att knäcka. Räkna inte bort 2010 års mästare. Räkna inte bort Joel Quenneville. Räkna inte bort Chicago Blackhawks. Varningen är utfärdad.

Skrivet av: Sixten Funqvist.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.