Lördag 25 Sep
Stockholm

"Bäckis" på väg till VM - efter jätterysare i New York

Även Carl Hagelin (ryggen) hade en stor roll i segern. Han spelade fram till båda Rangers mål.
1 av 4
Även Carl Hagelin (ryggen) hade en stor roll i segern. Han spelade fram till båda Rangers mål. Foto: Scanpix
Rangers Henrik Lundqvist hade en stor del i segern och utsågs till en av matchens stjärnor.
2 av 4
Rangers Henrik Lundqvist hade en stor del i segern och utsågs till en av matchens stjärnor. Foto: Paul Bereswill/Getty Images
Capitals ryske lagkapten Alexander Ovechkin är precis som Bäckström nu tillgänglig för VM-spel.
3 av 4
Capitals ryske lagkapten Alexander Ovechkin är precis som Bäckström nu tillgänglig för VM-spel. Foto: Paul Bereswill/Getty Images
Nicklas Bäckström har spelat klart i NHL denna säsong sedan Rangers slagit hans Capitals i en sjunde avgörande match.
4 av 4
Nicklas Bäckström har spelat klart i NHL denna säsong sedan Rangers slagit hans Capitals i en sjunde avgörande match. Foto: Paul Bereswill/Getty Images

New York Rangers svenskar Henrik Lundqvist och Carl Hagelin låg bakom uddamålssegern i match sju. Något som innebär att Nicklas Bäckströms Washington Capitals får ta semester - och att han är tillgänlig för VM-spel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stanley Cup-slutspelet 2012

New York Rangers blev det sista laget att sig vidare från andra rundan i Stanley Cup-slutspelet. Nu väntar konferens-finalerna, eller Stanley Cup-semfinaler som de också kallas.

Siffrorna inom parantes är respektive lags slutplacering i grundserien. Den som slutade högst for automatiskt hemmafördel.

Eastern conference:

New York Rangers (#1) vs. New Jersey Devils (#6).

Western conference:

Phoenix Cayotes (#3) vs. Los Angeles Kings (#8).

NEW YORK. Washington föll på mållinjen i den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet. Den snöpliga förlusten innebär att Nicklas Bäckström nu är tillgänglig för VM-spel. Det är ännu oklart om han kommer ansluta, men förbundskapten Pär Mårts ser gärna att han ansluter.

- Vi kommer att kontakta Washington så fort de vaknar där borta, säger Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv till Nyheter24.

Det blev precis så tätt och intensivt som det förväntas bli i en avgörande match sju. Men hemmalaget Rangers utnyttjade sin stora fördel - den fanatiska hemmapubliken i Madison square garden.

Och lagets svenskar hade avgörande roller i segern. Henrik Lundqvist spikade igen stora delar av matchen och släppte bara in ett av de 23 skott han fick mot sitt mål.

Samtidigt var den unge snabbskrinnaren Carl Hagelin inblandad i båda Rangers mål, med två assist som följd.

Ryssland lär inte ha något emot Washingtons uttåg ur Stanley Cup-slutspelet. Nu är superstjärnan Alexander Ovechkin samt skarpskytten Alexander Semin tillgängliga för VM. Zinetula Bilyaletdinovs lag har två lediga platser kvar att fylla, Ovechkin och Semin är ganska troliga kandidater för dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela