Söndag 9 Maj
Stockholm

Målskytten Ovetjkin historisk efter ny seger

Han blev den förste i Washington som gjort 50 mål eller fler tre gånger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alexander Ovetjkin gjorde sitt femtionde mål för säsongen när hans Washington besegrade Tampa Bay med 5-2 i NHL-ishockeyn natten mot fredag. När Nicklas Bäckström assisterade Ovetjkin till till 1-0-målet betydde det inte bara att Bäckström letade sig upp på en tionde plats i poängligan utan även att ryssen blev först i Washingtons historia med att för tredje gången göra 50 mål eller fler under en säsong.

Ryssen firade milstolpen med en målgest där han värmde händerna på vad som skulle föreställa hans glödheta klubba. Men målgesten missuppfattades och retade istället upp många spelare och ledare. Hans egen tränare Bruce Boudreau var förvånad.

– Jag ska prata med Alex. Det där var inget att jag sett tidigare och det var kanske lite väl mycket, säger han till NHL.com.

Motståndartränaren var desto mer kritisk.

– Han är en förträfflig spelare, men sjönk några snäpp i anseenden hos mig efter det där, säger Tampa-coachen Rick Tocchet.

– Det är svårt att acceptera, att man ska behöva se nånting.

Ovetjkin har under sina år i NHL gjort 213 mål på 315 matcher. Ovetjkin noterades även för två assist, varav en när han spelade fram till Michael Nylanders åttonde mål för säsongen.

Vancouver hemmabesegrade enkelt St Louis med 3-0. Vancouver som med all sannolikhet är klart för slutspel tog sin elfte raka hemmaseger och hoppas i och med den senaste tidens segrar få fördel av hemmaplan när slutspelet drar igång. Henrik Sedin avslutade målskyttet för Vancouver i den tredje perioden genom att göra sitt 15:e mål för säsongen, assisterad av brodern Daniel.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela