Målskytten Ovetjkin historisk efter ny seger

Han blev den förste i Washington som gjort 50 mål eller fler tre gånger.


Alexander Ovetjkin gjorde sitt femtionde mål för säsongen när hans Washington besegrade Tampa Bay med 5-2 i NHL-ishockeyn natten mot fredag. När Nicklas Bäckström assisterade Ovetjkin till till 1-0-målet betydde det inte bara att Bäckström letade sig upp på en tionde plats i poängligan utan även att ryssen blev först i Washingtons historia med att för tredje gången göra 50 mål eller fler under en säsong.

Ryssen firade milstolpen med en målgest där han värmde händerna på vad som skulle föreställa hans glödheta klubba. Men målgesten missuppfattades och retade istället upp många spelare och ledare. Hans egen tränare Bruce Boudreau var förvånad.

– Jag ska prata med Alex. Det där var inget att jag sett tidigare och det var kanske lite väl mycket, säger han till NHL.com.

Motståndartränaren var desto mer kritisk.

– Han är en förträfflig spelare, men sjönk några snäpp i anseenden hos mig efter det där, säger Tampa-coachen Rick Tocchet.

– Det är svårt att acceptera, att man ska behöva se nånting.

Ovetjkin har under sina år i NHL gjort 213 mål på 315 matcher. Ovetjkin noterades även för två assist, varav en när han spelade fram till Michael Nylanders åttonde mål för säsongen.

Vancouver hemmabesegrade enkelt St Louis med 3-0. Vancouver som med all sannolikhet är klart för slutspel tog sin elfte raka hemmaseger och hoppas i och med den senaste tidens segrar få fördel av hemmaplan när slutspelet drar igång. Henrik Sedin avslutade målskyttet för Vancouver i den tredje perioden genom att göra sitt 15:e mål för säsongen, assisterad av brodern Daniel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.