Onsdag 18 Maj
Stockholm

Detroit förstärker med svenska "Monster"-värvningar

Mikael Samuelsson väljer att återvända till klubben han vann Stanley Cup i.
1 av 2
Mikael Samuelsson väljer att återvända till klubben han vann Stanley Cup i. Foto: Darryl Dyck/AP/Scanpix
Jonas Gustavsson byter Toronto mot Detroit.
2 av 2
Jonas Gustavsson byter Toronto mot Detroit. Foto: Pawel Dwulit/AP/Scanpix

Niklas Lidström valde att avsluta karriären och lämna Detroit – då tog klubben in två nya svenskar. Jonas "Monstret" Gustavsson och Mikael Samuelsson har skrivit på för klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DETROIT. Jonas "Monstret" Gustavsson är klar för Detroit Red Wings. Gustavsson har inte övertygat i Torono Maple Leafs och nu hoppas "svenskklubben" Red Wings att han ska blomma ut i Detroit

– Detroit är ett fantastiskt lag och det känns jättebra att komma till dem, säger han till TSN.

Svenskklubben värvar nya svenskar

Detroit har gjort sig känd som NHL:s svensktätaste klubb. Med Niklas Lidström, Henrik Zetterberg, Tomas Holmström, Johan Franzén och Niklas Kronwall i laget har Red Wings vunnit flera Stanley Cup-titlar. Men inför den här säsongen lade Lidström skridskorna på hyllan – och nu känner uppenbarligen Detroit att svenskkvoten behöver fyllas.

Samuelsson återvänder till Detroit

Detroit har även sajnat 35-årige Mikael Samuelsson som gör comeback i klubben efter tre säsonger i Vancouver och Florida. Nu hoppas klubben att Detroitsvenskarna ska få Jonas Gustavsson att blixtra till.

– Detroit är ett lag som spelar för att vinna, och det har de alltid chansen att göra om man ser till vilka spelare de har. Du spelar ju hockey för att vinna, men i Toronto var vi inte tillräckligt bra för att ta oss till slutspel. Det är den största besvikelsen under mina tre år där, säger Gustavsson till TSN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela