Skön natt för Atlantasvenskar

- 22/03/2009, 10:27 -

Tobias Enström gjorde två poäng och Johan Hedberg tog alla straffar.

När Atlanta Thrashers vann på bortais i Florida över Tampa Bay Lightning stod två svenskar i centrum.

Bortalaget hade kommandot matchen igenom, och Thrashers stjärntrio Ilya Kovaltjuk, Slava Kozlov och Todd White gjorde alla var sitt mål och en assist, men för oss svenskar var det roligaste att Tobias Enström var med och passade fram till två av målen.

Tampa Bay lyckades dock kriga till sig ett straffavgörande men där skulle Johan Hedberg komma att regera. "Moose", som han kallas efter tiden i Pittsburgh Penguins, räddade två av straffarna och fick se den tredje gå utanför. Slava Kozlov gjorde det enda målet under straffarna och blev tillsammans med Hedbergs lysande straffkänsla den avgörande faktorn.

– Vi har fått honom att skjuta mer, gudskelov, och det kan vi se resultatet av, säger Atlantas coach John Anderson om sin rysstjärna Kozlov till ESPN.

Thrashers ligger trots fin form den senaste tiden långt ifrån en slutspelsplats. 15 poäng behöver laget ta igen för att få spela Stanley Cup-slutspel, vilket inte är särskilt troligt.

En annan het svensk i natt var Daniel Alfredsson som gjorde tre assist då Ottawa slog New York Islanders hemma med 5-2. Ottawa är ändå, precis som Atlanta, fortfarande en bit ifrån slutspel.

Skrivet av: