Jaromir Jagr har hunnit bli hela 40 år gammal.
1 av 9
Jaromir Jagr har hunnit bli hela 40 år gammal. - Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix
Förra säsongen spelade han i Philadelphia Flyers och gjorde mål på Dallas Stars. Nu kan det bli tvärtom.
2 av 9
Förra säsongen spelade han i Philadelphia Flyers och gjorde mål på Dallas Stars. Nu kan det bli tvärtom. - Foto: Brandon Wade/AP/Scanpix
I landslaget har han varit med och vunnit ett OS-guld och två VM-guld.
3 av 9
I landslaget har han varit med och vunnit ett OS-guld och två VM-guld. - Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix
Han draftades till Pittsburgh Penguins 1990 och har varit en av klubbens bästa spelare genom tiderna.
4 av 9
Han draftades till Pittsburgh Penguins 1990 och har varit en av klubbens bästa spelare genom tiderna. - Foto: GENE J. PUSKAR/AP/Scanpix
1999 vann han Hart Memorial Trophy – pris för mest värdefulle spelaren i NHL.
5 av 9
1999 vann han Hart Memorial Trophy – pris för mest värdefulle spelaren i NHL. - Foto: KEVIN FRAYER/AP/Scanpix
Sedan byttes han bort till Washington Capitals där han inte gjorde i närheten av lika mycket poäng som i Pittsburgh.
6 av 9
Sedan byttes han bort till Washington Capitals där han inte gjorde i närheten av lika mycket poäng som i Pittsburgh. - Foto: NICK WASS/AP/Scanpix
Jagr i sin moderklubb Kladno i Tjeckien. Det var där hans magiska karriär en gång började.
7 av 9
Jagr i sin moderklubb Kladno i Tjeckien. Det var där hans magiska karriär en gång började. - Foto: MICHAL KRUMPHANZL/AP/Scanpix
Lösningen blev en flytt till New York Rangers där karriären återigen sköt i höjden.
8 av 9
Lösningen blev en flytt till New York Rangers där karriären återigen sköt i höjden. - Foto: KEITH SRAKOCIC/AP/Scanpix
2001 vann Art Ross Trophy – pris för bäste poänggörare i NHL.
9 av 9
2001 vann Art Ross Trophy – pris för bäste poänggörare i NHL. - Foto: Frank Gunn/AP/Scanpix

40-årige Jagr vägrar sluta – har skrivit på för Dallas

40-årige superstjärnan Jaromir Jagr vägrar sluta spela hockey. Hockeystjärnan, som tidigare lidit av ett spelmissbruk, har skrivit på för Dallas Stars – och blir 30 miljoner kronor rikare.


Jaromir Jagr

Efter fyra säsonger i tjeckiska HC Kladnos juniorlag, under vilka Jaromir Jagr gjorde 265 poäng på 135 matcher, flyttades han som 15-åring upp i A-laget. I A-laget blev det 56 poäng på 71 matcher och han draftades av Pittsburgh Penguins som femma i första rundan. I Pittsburgh startade en fullständigt magisk NHL-karriär med två Stanley Cup-titlar och 1653 poäng.

Meriter

Stanley Cup-titlar: 2.
OS-guld: 1.
VM-guld: 2.
Ligans mest framstående spelare: 3.
Ligans bäste poänggörare: 5.
Ligans mest värdefulle spelare: 1.

Poäng

NHL

1346 matcher
665 mål
988 assist.
1653 poäng

KHL/ryska ligan
187 matcher
82 mål
102 assist
184 poäng

Landslaget
96 matcher
35 mål
47 assist
82 poäng.

TEXAS. Alla trodde att Jaromir Jagrs fantastiska NHL-karriär var över när han gick till KHL-laget Avangard Omsk 2008 som 36-åring. Men den tjeckiske målkungen kom tillbaka och skrev på för Philadelphia Flyers.

Där blev det 54 poäng på 76 matcher och nu har stjärnan som gav hockeyfrillan ett ansikte återigen bytt klubb. Dallas Stars lockar Jagr till Texas med hela 31,5 miljoner kronor för en säsong.

– Jaromir Jagr är utan tvekan en av de bästa spelarna genom tiderna i den här ligan och han visade förra säsongen att han är en otroligt bra spelare, säger Dallas Stars general manager Joe Nieuwendyk till klubbens hemsida.

"Man ser att han fortfarande älskar sporten"

Jaromir Jagr har bytt klubbar som en annan byter underkläder och besvikna fans har sagt att han alltid går dit han får mest betalt. I Dallas får han en löneökning på nästan nio miljoner kronor. Men då får klubben också den europé som gjort flest poäng i NHL:s historia.

– Vi satt ner och pratade hockey i 45 minuter. Han såg väldigt avslappnad ut och harmonisk. Man kan se att han fortfarande älskar sporten och han är förväntansfull att få spela här, säger Joe Nieuwendyk enligt USA Today.

Spelmissbruk ledde till skulder på fyra miljoner

Jagr har tjänat hundratals och åter hundratals miljoner under sin karriär. Men ett spelmissbruk höll på att kosta honom allt. År 2003 hade han skulder på hela fyra miljoner kronor och var tvungen att upprätta en avbetalningsplan.

Utöver det drabbades tjecken av en skattesmäll på 28 miljoner kronor. Elaka kommentarer på nätet har gjort gällande att Jagrs ekonomiska problem tvingat honom att fortsätta hockeykarriären. Klart är att han nu får ett nytt mångmiljonkontrakt - och att han kommer att fortsätta göra poäng i NHL.

/
/
KHL
/
/
/
nhl
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.