Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så festar NHL-svenskarna i Båstad

- 11/07/2012, 13:13 -
Tom Wandell i Dallas-tröjan som vi är vana att se honom.
1 av 3

Tom Wandell i Dallas-tröjan som vi är vana att se honom.

Så här brukar vardagen se ut för Nicklas Grossman i Philadelphia.
2 av 3

Så här brukar vardagen se ut för Nicklas Grossman i Philadelphia.

AP/SCANPIX

Singlarna, Nicklas Grossman och Tom Wandell är Båstad och firar semestern.
3 av 3

Singlarna, Nicklas Grossman och Tom Wandell är Båstad och firar semestern.

Johan Augustin

NHL-proffsen Tom Wandell och Nicklas Grossman har lagt klubborna på hyllan under semestern – där de sågs spela beachvolleyboll på stranden i Båstad. Nyheter24 fick en pratstund med hockeystjärnorna, och bästa kompisarna, om vad de gör på sin lediga tid.

BÅSTAD. Till vardags spelar Tom Wandell och Nicklas Grossman ishockey i Dallas, respektive Philadelphia. Nyheter24 träffade dem i semesterorten Båstad.

Hur ser sommarplanerna ut för er?

Tom Wandell: – Jag är i Båstad under några dagar nu, och på lördag drar vi till Kroatien och seglar.

Nicklas Grossman: – Jag är i Båstad för första gången faktiskt, och hänger med kompisar här. På lördag åker jag med Tom till Kroatien.

Vad är det bästa med Båstad och Sverige på sommaren?

Tom: – Att träffa vänner, käka med dem och festa lite.

Nicklas: – Segla i skärgården. Träffa polare, familjen och bara umgås. Jag och Tom är ju båda singlar och här i Båstad finns det många vackra damer – det är inte helt fel, ha ha.

När drar försäsongen igång och hur mycket av den finns i bakhuvudet på er lediga tid?

Tom: – Den har redan satt igång, men jag har fyra veckors semester om året, och då vill jag ha semester på riktigt. Jag försöker att koppla bort det nu när jag har en break.

Nicklas: – Vi kommer vara på isen i början av augusti, så det kommer att bli hårdträning innan dess, men just nu är vi lediga.

Hur går träningen till?

Tom: – Det blir mycket gym, med explosiv- och frekvensträning. Det har tidigare varit häckar och koner. Att jogga funkar inte för hockeymuskler, cykel är bättre!

Nicklas: – Jag kör samma som Tom, mycket råstyrka. Vi bor båda två på Kungsholmen i Stockholm när vi är hemma, så då tränar vi på Bosön – halva veckan tillsammans och halva själva. I år blir det mer intervaller i träningen, det är vår coach som vill ha det så.