Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lockout – då tar Sedinarna ett år ledigt

- 09/08/2012, 14:18 -
Daniel Sedin var i Sundsvall för att spela med välgörenhetslaget Icebreakers.
1 av 2

Daniel Sedin var i Sundsvall för att spela med välgörenhetslaget Icebreakers.

Olle Liljeblad/Nyheter24

Daniel och Henrik Sedin spelade match med välgörenhetslaget Icebreakers i Sundsvall under onsdagen.
2 av 2

Daniel och Henrik Sedin spelade match med välgörenhetslaget Icebreakers i Sundsvall under onsdagen.

AP/Scanpix

Många Modofans drömmer om bröderna Sedin om det blir en lockout i NHL. Men Sedinarna kan lika gärna ta ett år ledigt. "Ser inga problem med det".

SUNDSVALL. Samtidigt som NHL och spelarfacket sitter i intensiva förhandlingar om den kommande NHL-säsongen försäsongstränar storstjärnorna Daniel och Henrik Sedin för fullt.

– Många tror att vi åker hem till Sverige och har semester, men det är då allt jobb läggs ner för att kunna ha kul på vintern. Det blir inte så mycket ledig tid, säger Daniel Sedin till Nyheter24.

I nuläget är spelarfacket och NHL långt ifrån varandra och en lockout ser ut att vara nära förestående – något som skulle få flera NHL-stjärnor att flytta hem till elitserien. I Örnsköldsvik sitter förmodligen många Modofans och håller tummarna. Men Daniel Sedin berättar att det bara är spel i Vancouver som finns i tankarna just nu.

– Vi åker över. Vi har barn som går i skolan så vi får se lite vad som händer med lockouten. Det kommer att visa sig lite mer just när säsongen ska börja. Då kanske man får en liten aning om hur lång lockouten blir eller om det ens blir någon lockout. Men vi har bestämt oss för att åka över och vara där borta.

Inget Modo för er i vinter alltså?

– Nej. Eller nja, det beror förstås mycket på hur lång lockouten blir, men vi kommer i alla fall att starta säsongen där borta.

Kan det rent av bli ett år ledigt för er vid en lång lockout?

– Ja, absolut. Vi ser inga problem med det alls. Vi kan träna på ändå.