Fredag 14 Maj
Stockholm

Nytt bakslag i NHL-förhandlingarna

Det lutar åt att NHL-säsongen skjuts upp.
1 av 3
Det lutar åt att NHL-säsongen skjuts upp. Foto: AP/Scanpix
Ägarna och spelarfacket står långt ifrån varandra i förhandlingarna om ett nytt avtal.
2 av 3
Ägarna och spelarfacket står långt ifrån varandra i förhandlingarna om ett nytt avtal. Foto: AP/Scanpix
Nästa vecka hålls nya förhandlingar – som beskrivs som mycket avgörande för hur det blir med NHL kommande säsong.
3 av 3
Nästa vecka hålls nya förhandlingar – som beskrivs som mycket avgörande för hur det blir med NHL kommande säsong. Foto: AP/Scanpix

Nya förhandlar i NHL – och på nytt ingen framgång. Lockouten kommer allt närmare: "Vi betalar mer än vi ska".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hockeyligans beslut

Hockeyligan har bestämt att om det blir en tillfällig lockout och de svenska NHL-stjärnorna vill spela i sina gamla klubbar en tid – då är de inte välkomna. Spela i elitserien hela säsongen eller inte alls, är Hockeyligans stenhårda besked till Nicklas Bäckström, Henrik Lundqvist och de andra svenskarna.

TORONTO. Dagarna rinner i väg mot den 15 september då det nuvarande kollektivavtalet mellan NHL och spelarfacket går ut. Har parterna inte kommit överens innan det blir det en lockout. I veckan har nya diskussioner pågått i Toronto – och det är inga positiva besked som kom ut i pressen på torsdagen. Ligan och spelarfacket står fortfarande mycket långt ifrån varandra.

– Vi tycker att vi betalar mer pengar än vi borde göra. Så enkelt är det, säger NHL-bossen Gary Bettman enligt ESPN. 

Konflikten handlar om hur pengarna ska fördelas mellan ägarna och spelarna. Tidigare har spelarna fått 57 procent av pengarna medan ägarna fått 43 procent. NHL vill behålla procentsatserna – men att rollerna blir det omvända.

– Alla förstår att arbetsgivare alltid vill betala så lite som möjligt. Det är ingen överraskning för någon, det är en besvikelse ibland, men ingen överraskning, säger spelarfackets Donald Fehr.

– Spelarna vill ha en rättvis överenskommelse, de vill att det ska vara skäligt och erkänna deras bidrag, fortsätter Fehr.

Diskussionerna fortsätter nästa vecka.

– Om det skulle bli en lockout – vilket är något som ägarna kommer bestämma om – så skulle man gå miste om matcher, förlorade intäkter och uteblivna löneutbetalningar. Men det betyder inte att parterna inte är medvetna om det när de gick in i det här, säger Fehr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela