Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Crosby: "Ser inte bra ut"

- 14/09/2012, 07:53 -
Sidney Crosby är tveksam till att det blir något NHL-spel vid planerat datum.
1 av 3

Sidney Crosby är tveksam till att det blir något NHL-spel vid planerat datum.

Mary Altaffer/AP

NHL-chefen Gary Bettman anser att spelarnas krav är orimliga.
2 av 3

NHL-chefen Gary Bettman anser att spelarnas krav är orimliga.

Mary Altaffer/AP

Zdeno Chara spelade med Färjestad under senaste lockouten, så kommer det inte bli denna gång.
3 av 3

Zdeno Chara spelade med Färjestad under senaste lockouten, så kommer det inte bli denna gång.

Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Sidney Crosby tvivlar på att det kommer att bli NHL-spel i början av oktober. Nu röstar ägarna för att det blir lockout om ligan och facket inte kommer överens om ett nytt avtal innan söndag morgon.

NEW YORK. Allt talar för att det blir en NHL-lockout, spelarfacket och NHL kommer helt enkelt inte överens i lönefrågan. I dagsläget får spelarna 57 procent av de hockeyrelaterade intänkterna som görs i ligan, denna summan är enligt NHL-chefen Gary Bettman orimligt och han vill nu sänka spelarnas lön till 47 procent.

– 57 procent är för mycket, säger han enligt Yahoo .

Klubbägarna är enligt NHL:s regler förbjudna att uttala sig om lockouten, det är dock inte spelarna. Just nu befinner sig lite 283 spelare i New York för att ta del av förhandlingarna. En av dem är Sidney Crosby:

– Just nu ser det inte bra ut, men saker kan förändras väldigt snabbt, säger stjärnan.

Skulle sätta igång den 11 oktober

För många av lagen var tanken att försäsongen skulle inledas den 21 september och NHL-säsongen skulle sätta igång den 11 oktober, så ser det alltså i dagsläget inte ut att bli. Vid en lockout, vilket det ser ut att bli, kommer många spelare att söka sig mot ligorna i Europa. Elitserien har sagt nej till korttidskontrakt, vilket innebär att Sverige går miste om att få se storspelare som Sidney Crosby spela med en svensk klubb

- De (Hockeyligan) kan göra vad de vill. Det är upp till dem. Om vi kommer till det läget att vi måste se oss om så finns det andra alternativ än Sverige. Det är inget agg mot dem, om det är deras val får vi spelare acceptera det, säger han till Expressen.

Även Bostons lagkapten  Zdeno Chara, som spelade i Färjestad under lockouten 2004, övervägde den svenska hockeyligan, han har dock förståelse för att Hockeyligan resonerar som de gör.

- De vill inte ha spelare som kommer, tar platser i laget och efter några veckor försvinner. Man kan inte beskylla dem för något.

Ska ha vunnit Stanley Cup

Nu öppnar även ryska KHL för att signa NHL-spelare.

– De utländska spelarna måste möta vissa kriterier så att vi endast får hit de allra bästa spelarna, säger ligans vice president Vladimir Sjalajev.

KHL-klubbarna har rätt att skriva korttidskontrakt med maximalt tre NHL-spelare.