Tom Wandell kan nobba moderklubben Södertälje för spel i KHL...
1 av 4
Tom Wandell kan nobba moderklubben Södertälje för spel i KHL... - Foto: AP Photo/Nam Y. Huh
Södertälje-fostrade Niclas Bergfors lockar Wandell till sin klubb Severstal Cherepovets.
2 av 4
Södertälje-fostrade Niclas Bergfors lockar Wandell till sin klubb Severstal Cherepovets. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Niclas Grossmann...
3 av 4
Niclas Grossmann... - Foto: AP Photo/Tony Gutierrez
...och Carl Hagelin är Södertäljes två övriga lockout-drömvärvningar.
4 av 4
...och Carl Hagelin är Södertäljes två övriga lockout-drömvärvningar. - Foto: AP Photo/Paul Battaglia

Svenske NHL-stjärnan kan välja KHL

Södertälje kan bli blåsta på en av sina drömvärvningar. Tom Wandell lockas av Niclas Bergfors till KHL och Severstal Cherepovets.


SÖDERTÄLJE/DALLAS. Södertälje har varit på jakt efter NHL-spelarna Nicklas Grossmann, Carl Hagelin och Tom Wandell. Men nu verkar den sistnämnde vara förlorad för den hockeyallsvenska klubben.

Wandell, som tillhör Dallas Stars, kan hamna i KHL och Severstal Cherepovets. Södertälje-fostrade Niclas Bergfors finns redan i klubben och är en av anledningarna till att Dallas-forwarden nu är på väg dit.

– Det stämmer, det är Bergfors klubb. Det är ganska konkret, de vill ha dit mig direkt. Och det känns väl intressant. Han (Bergfors, red. anm.) hade bara positiva grejer att säga. Vad jag förstår är det ett av de bättre små ställena att spela på, även om det inte är som i Moskva eller St Petersburg, säger Wandell till LT.se.

Förutom möjligheten att få spela med polaren Niclas Bergfors verkar Wandell välja KHL-klubben på grund av den högre spelnivån än Södertälje och hockeyallsvenskan ligger på.

– Det tycker jag. Att få spela på den här nivån och givetvis att få spela med Bergfors igen kommer att bli hur kul som helst.

/
/
/
KHL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!