Stockholm

Zetterberg klar för Zug

Henrik Zetterberg ska spela i Schweiz under NHL-lockouten.
1 av 2
Henrik Zetterberg ska spela i Schweiz under NHL-lockouten. Foto: Scanpix
Zetterberg har själv sagt att på grund av hans försäkringskostnader så vill han inte riskera Timrås ekonomi genom att spela för klubben.
2 av 2
Zetterberg har själv sagt att på grund av hans försäkringskostnader så vill han inte riskera Timrås ekonomi genom att spela för klubben. Foto: © Bildbyrån

Elitserien stängde dörren – nu är svenske NHL-stjärnan Henrik Zetterberg klar för schweiziska Zug. Agenten: "Fortsätter lockouten blir han kvar där hela säsongen."


Du är inte ensam, Zäta!

Några av NHL-stjärnorna som spelar i den schweiziska högstaligan under lockouten:

Joe Thornton, Davos.
Rick Nash, Davos.
John Tavares, Bern.
Patrice Bergeron, Lugano.
Jason Spezza, Rapperswil.
Tyler Seguin, Biel.

ZUG. Henrik Zetterberg spelar inte i elitserien den här säsongen – inte ens om NHL-säsongen ställs in helt. Under måndagen blev det klart att Detroit-stjärnan spelar i schwieziska Zug under lockouten.

– Han har naturliga kopplingar i Timrå, men i takt med att vi nu kommit in i mitten av oktober och det är som det är i Sverige, så väljer han Zug. Sedan är han nyfiken på att uppleva Schweiz, säger hans agent Gunnar Svensson till Nyheter24.

Zetterbergs försäkring betalas av externa finansiärer, uppger Zug på sin hemsida . I slutet av veckan väntas 31-åringen ansluta till sitt nya lag.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.