Bill Daly, till vänster med chefen Gary Bettman, mitten, och deras advokat Bob Betterman lämnar ännu en förhandling med NHL:s spelarfack.
1 av 3
Bill Daly, till vänster med chefen Gary Bettman, mitten, och deras advokat Bob Betterman lämnar ännu en förhandling med NHL:s spelarfack. - Foto: Chris Young/Scanpix
Frågan är om vi får se glädjeyttringar av det här slaget i juni nästa år? Här är Kings lagkapten Dustin Brown med Stanley Cup-bucklan efter förra årets seger.
2 av 3
Frågan är om vi får se glädjeyttringar av det här slaget i juni nästa år? Här är Kings lagkapten Dustin Brown med Stanley Cup-bucklan efter förra årets seger. - Foto: Grant Hindsley/Scanpix
Året innan det, 2011, var det Bruins som vann. Här är målvakten Tim Thomas med pokalen.
3 av 3
Året innan det, 2011, var det Bruins som vann. Här är målvakten Tim Thomas med pokalen. - Foto: Jonathan Hayward/Scanpix

NHL ställer in All star-matchen

NHL ställer in ännu fler matcher. Nu är alla matcher fram till den 14 december inställda. Samtidigt passar ligan på att ställa in All star-matchen också.


Trots flera möten den senaste tiden har spelarfacket, NHLPA, och NHL, fortfarande inte nått en överenskommelse när det kommer till hur ligans intäkter ska fördelas.

Därför ställer nu NHL in ytterligare två veckor av säsongen, samt All star-matchen som skulle ha ägt rum i Columbus under slutet av januari.

– Att behöva ställa in fler matcher, inklusive All Star-matchen i Columbus, är något som vi ser som en oerhörd besvikelse, säger NHL:s vice kommissionär Bill Dalenligt TSN.

Donald Fehr, spelarfackets ordförande, säger att de inställda matcherna kostar NHL mer än om de skulle ha accepterat spelarfackets, NHLPA, förra bud och dragit i gång säsongen.

– Gapet som finns mellan oss i de ekonomiska kärnfrågorna ligger på 182 miljoner dollar. I onsdags sa Gary Bettman att de förlorar 18-20 miljoner dollar per dag på lockouten. Det innebär att det som de förlorar på två veckors inställda matcher är en större summa än det ekonomiska gap som nu skiljer oss. Spelarna är redo att förhandla men de behöver samarbetsvillig motpart, säger Fehr enligt TSN.

Dock är läget lite mer komplicerat än att NHL förlorar pengar på de inställda matcherna. Parterna är fortfarande inte överens i flera frågor. Den viktigaste frågan just nu rör spelarnas rättigheter vid skrivandet av kontrakt.

I dagsläget har 422 matcher ställts in, vilket motsvarar cirka 34 procent av den totala grundserien.

nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.