"Den farligaste tacklingen jag har sett"

Henrik Lundqvist och hans lagkamrater kommer att vara på jakt i Buffalo i framtiden. På jakt efter Patrick Kaleta som natten till måndag tacklade in Brad Richards fult med huvudet före in i sargen.


NY Rangers–Buffalo 3–2 e str

NY Rangers: Rick Nash 2 (inkl avgörande str), Derek Stepan. Målvakt: Henrik Lundqvist 93,3 procent. Buffalo: Drew Stafford, Nathan Gerbe. Målvakt: Ryan Miller 92,9 procent.

Publik: 17 200.

NEW YORK. Matchen mellan New York Rangers och Buffalo Sabres fick en oväntad vändning när Patrick Kaleta, som är känd för att vara elak på isen, crosscheckade in Rangers stora stjärna Brad Richards in med huvudet före i sargen. Buffalo som ledde matchen med 2–1 förlorade till slut på straffar efter att Kaleta åkt på matchstraff. 

Men matchen stora samtalsämne efteråt var tacklingen

– Jag är glad att de fick betala. Det är förmodligen den farligaste tackling jag sett. Vidrigt, säger Rangers coach John Tortorella och fortsätter.

– Det handlar om brist på respekt. Alla i den här ligan vill slå alla andra lag, men man måste respektera sina motståndare.

Även Richards, som låg på isen och kved i smärtor efter tacklingen, är kritisk mot Kaleta.

– Det där är rent dumhet. Om vi alla ska drämma in varandra med huvudet före in i sargen då blir det svårt att spela hockey, säger han och skickar en rejäl känga till sin motståndare.

– Men han spelar ju inte hockey till att börja med. Det är samma kille som gör det här hela tiden...


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!