Nicklas Bäckström gjorde i natt fyra assist och nådde därmed också upp till 400 poäng i NHL.
1 av 3
Nicklas Bäckström gjorde i natt fyra assist och nådde därmed också upp till 400 poäng i NHL. - Foto: © Nils Jakobsson/Bildbyrån / Nils Jakobsson
Jacob Markström storspelade för sitt Florida Panthers.
2 av 3
Jacob Markström storspelade för sitt Florida Panthers. - Foto: AP/Scanpix
Sidney Crosby leder den totala poängligan.
3 av 3
Sidney Crosby leder den totala poängligan. - Foto: Ap/Scanpix

Succé för svenskarna i NHL

De före detta Brynässpelarna skördar stora framgångar i NHL. I nattens matcher stod Nicklas Bäckström och Jacob Markström som matchvinnare för båda sina lag.


Nicklas Bäckström stod för hela fyra assist när hans Washington Capitals slog Carolina Hurricanes med 5–3. Han spelade fram till bland annat Alexander Ovechkin som gjorde två mål samt till Mike Green som gjorde likadant. 

Bäckström ligger nu trea i NHL:s assistliga, med Martin St Louis och Sidney Crosby framför sig, och på plats 21 i den totala poängligan. 

"För mig var han matchens spelare"

Jacob Markström storspelade även han när hans Florida Panthers vann borta mot Tampa Bay Lightning med 3–2. Han stoppade 39 av 41 skott, och även de tre avgörande straffarna i strafflängningen. 

– I kväll var Markström skillnaden mellan lagen, för mig var han matchens spelare. Tampa hade en massa bra skott, men Markström stod pall, sa Floridas coach Kevin Dineen till nhl.com.

Se Bäckströms samtliga fyra assist här!

/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.