Filip Forsberg firar sitt första mål i Nashville tillsammans med Seth Jones som toppar listan.
1 av 4
Filip Forsberg firar sitt första mål i Nashville tillsammans med Seth Jones som toppar listan. - Foto: AP / Scanpix
Forsberg firar ett mål med sina nya lagkamrater.
2 av 4
Forsberg firar ett mål med sina nya lagkamrater. - Foto: AP / Scanpix
Tomas Hertl är San Joses nya stjärnskott. Han gjorde fyra mål mot Henrik Lundqvist New York Rangers i en match bland annat.
3 av 4
Tomas Hertl är San Joses nya stjärnskott. Han gjorde fyra mål mot Henrik Lundqvist New York Rangers i en match bland annat. - Foto: AP / Scanpix
Filip Forsberg spelade i Leksand i Sverige och han har aldrig spelat i SHL/Elitserien.
4 av 4
Filip Forsberg spelade i Leksand i Sverige och han har aldrig spelat i SHL/Elitserien. - Foto: Bildbyrån

Nye "Foppa" med på topp 10-lista över årets hetaste rookies

NHL har startat och det kryllar av världsstjärnor i ligan. Men vilka är de kommande stjärnorna? Ansedda Huffington Post har gjort en ranking av de tio bästa nykomlingarna i ligan – och svenske Filip Forsberg tar en plats.


Topp 10 listan

1. Seth Jones, Nashville Predators

2. Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

3. Torey Krug, Boston Bruins

4. Aleksander Barkov, Florida Panthers

5. Mark Scheifele, Winnipeg Jets

6. Valeri Nichushkin, Dallas Stars

7. Tomas Hertl, San Jose Sharks

8. Ryan Murray, Columbus Blue Jackets

9. Filip Forsberg, Nashville Predators

10. Sean Monahan, Calgary Flames


Den före detta leksingen Filip Forsberg har kallats den nye "Foppa". Kanske inte så konstigt med tanke på namnet, men det är en tung titel att få. Han blev draftad av Washington som senare bytte bort honom till Nashville. Den nya klubben ville ha honom direkt och han lämnade Leksand i somras. Och tredjen är en sak huvudstadsklubben Capitals kan få ångra. 

Olyckligtvis blev "Foppa" skadad och missade de två första matcherna i serien. Men i tredje matchen var han med och då presenterade han sig direkt. Han gjorde ett mål när Nashville vann med 3–2 mot Minnesota och 19-åringen blev hyllad efteråt.

Nu är han med på en nionde plats på Huffington Posts topp 10-lista över de rookies man ska hålla koll på under säsongen. Den som toppar listan är Seth Jones som är lagkamrat med Forsberg och Nashville verkar därmed gå en ljus framtid till mötes.

En annan som är med på listan är Tomas Hertl i San Jose Sharks. Namnet kanske inte säger så mycket ännu, men han gjorde hela fyra mål när San Jose krossade Henrik Lundqvist och hans New York Rangers med 9–2. 

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.