Victor Hedman gjorde en bra match och ett mål.
Victor Hedman gjorde en bra match och ett mål. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Är detta årets självmål?

Tampa Bays Radko Gudas vill nog helst glömma nattens match mot Chicago. Han gjorde ett klassiskt självmål och kommer nog få höra det ett tag nu i omklädningsrummet.


Det finns en rad klassiska självmål i NHL-historien. Här är ännu ett dråpligt sådant när Tampa Bay natten till fredagen mötte regerande mästarna Chicago. Tampa Bay-backen Radko Gudas skulle bara ta emot en passning högt upp i egen zon men lyckades istället, helt ensam utan några motståndare kring sig, att styra in pucken förbi en helt oförberedd Ben Bishop – och in i egen kasse.

Det målet gjorde att Chicago kvitterade till 5–5 och kunde sno med sig en poäng. Lightning repade sig dock och vann matchen med 6–5 efter förlängning. Svenske Victor Hedman gjorde dessutom ett mål i matchen.

"Han kommer att få höra om det"

Efter matchen sa han så här till Sportbladet om det lustiga självmålet.

– Jag har aldrig sett något liknande, det var helt sjukt. Men man ser på reprisen att pucken studsar till precis som han ska ta emot den. Det är ren otur. Nu gick det ju ändå bra till sist och när det gör det kan man skratta åt sånt där. Han kommer att få höra om det.

Som tur var för Gudas avgjorde Martin St. Louis när han vräkte in en retur bakom Nikolai Khabibulin.

"Bra att slå regerande mästarna"

– Vi hade en riktig plump mot Boston senast, så det är väldigt skönt att vi kommer tillbaka och vinner direkt. Dessutom känns det förstås bra att slå regerande mästarna. Vi vann även förra mötet och har två raka på dem nu. Det är starkt, säger Hedman.

Här är en video som visar hur målet gick till.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.