Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är detta årets självmål?

- 25/10/2013, 10:56 -
Här är det lustiga självmålet som radko Gudas stod för.
1 av 4

Här är det lustiga självmålet som radko Gudas stod för.

Faksimil / Youtube

Pucken har gått i mål.
2 av 4

Pucken har gått i mål.

Faksimil / Youtube

Chicago spelarna fattade inte att pucken gått i mål.
3 av 4

Chicago spelarna fattade inte att pucken gått i mål.

Faksimil / Youtube

Victor Hedman gjorde en bra match och ett mål.
4 av 4

Victor Hedman gjorde en bra match och ett mål.

Bildbyrån / Joel Marklund

Tampa Bays Radko Gudas vill nog helst glömma nattens match mot Chicago. Han gjorde ett klassiskt självmål och kommer nog få höra det ett tag nu i omklädningsrummet.

Det finns en rad klassiska självmål i NHL-historien. Här är ännu ett dråpligt sådant när Tampa Bay natten till fredagen mötte regerande mästarna Chicago. Tampa Bay-backen Radko Gudas skulle bara ta emot en passning högt upp i egen zon men lyckades istället, helt ensam utan några motståndare kring sig, att styra in pucken förbi en helt oförberedd Ben Bishop – och in i egen kasse.

Det målet gjorde att Chicago kvitterade till 5–5 och kunde sno med sig en poäng. Lightning repade sig dock och vann matchen med 6–5 efter förlängning. Svenske Victor Hedman gjorde dessutom ett mål i matchen.

"Han kommer att få höra om det"

Efter matchen sa han så här till Sportbladet om det lustiga självmålet.

– Jag har aldrig sett något liknande, det var helt sjukt. Men man ser på reprisen att pucken studsar till precis som han ska ta emot den. Det är ren otur. Nu gick det ju ändå bra till sist och när det gör det kan man skratta åt sånt där. Han kommer att få höra om det.

Som tur var för Gudas avgjorde Martin St. Louis när han vräkte in en retur bakom Nikolai Khabibulin.

"Bra att slå regerande mästarna"

– Vi hade en riktig plump mot Boston senast, så det är väldigt skönt att vi kommer tillbaka och vinner direkt. Dessutom känns det förstås bra att slå regerande mästarna. Vi vann även förra mötet och har två raka på dem nu. Det är starkt, säger Hedman.

Här är en video som visar hur målet gick till.