Rangers vann New York-derby

New York Rangers besegrade ärkerivalen New York Islanders.

Rangers besegrade ärkerivalen Islanders med 5-4 i NHL-ishockeyn. Det var ett väldigt tätt och fysiskt New York-derby som publiken i Madison Square Garden fick se. Trots ett skottövertag i de två första perioderna kom Rangers in till den tredje med ett 1-2-underläge.

Petr Prucha, tjecken som inte har varit ordinarie under de senaste åtta matcherna, fick då en avgörande roll. 49 sekunder in i den tredje perioden kvitterade han och gav Rangers den start de så väl behövde i den sista perioden. Pruchas mål gav Rangers hopp och redan en minut senare hade de tagit ledningen genom Michal Rozsival. Strax därefter kvitterade dock Islanders genom Blake Comeau. Matchen stod och vägde när Markus Näslund snappade upp en retur på Scott Gomez skott och satte dit 4-3 till Rangers, Näslunds 14:e mål för säsongen. Med cirka fem minuter kvar satte Nigel Dawes spiken i kistan med sitt 5-3-mål. Trots ett reduceringsmål för Islanders med 20 sekunder kvar att spela så var segern kalas för Rangers som i och med vinsten nu delar andraplatsen i Eastern conference med Washington.

Montreal besegrade Florida med 5-2 efter att Maxim Lapierre svarat för sitt första hattrick under sin NHL-karriär.