Frölunda vann mot HV 71
Frölunda vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Underläge mot HV 71 – då vände Frölunda och vann

Bortalaget HV 71 hade greppet efter första perioden och ledde med 4-0 i SHL. Men Frölunda vände på matchen och vann till slut med 6-4 (0-4, 3-0, 3-0).

Frölundas fina hemmaform håller i sig. Segern var sjätte raka i Scandinavium.

HV 71 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Henrik Borgström, André Petersson, Radan Lenc och Oskar Stål-Lyrenäs. Efter 13.31 av perioden kunde Henrik Tömmernes, Max Friberg och Malte Strömwall göra tre mål till 3-4-läge för Frölunda. Frölunda vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-4 till 6-4 i tredje perioden. Öbergs 6-4-mål kom med 02.49 kvar av matchen.