Målfest när Malmö krossade HV 71

Malmö hade inga problem med HV 71 i SHL, och vann borta med utklassningssiffrorna 8-0 (0-0, 4-0, 4-0).

Första perioden blev mållös. Malmö spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Lukas Wernblom, Thomas Berg Paulsen, Kim Rosdahl och Carl Persson. Det skulle komma mer från Malmö. Malmö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Christoffer Forsberg, Anton Wahlberg, Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi.

HV 71 har en vinst och fyra förluster och 12–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö har tre vinster och två förluster och 19–9 i målskillnad.

Det här betyder att HV 71 nu ligger på 14:e och sista plats i tabellen, och Malmö är på åttonde plats.

Lagen möts igen i Malmö Arena tisdag 24 oktober 19.00.