HV 71 bröt tunga sviten mot Oskarshamn

Fem raka förluster i SHL inför matchen. Borta mot Oskarshamn bröts den tuffa sviten för HV 71. Det blev 2-5 (1-1, 1-1, 0-3) i matchen på lördagen.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Lodin efter 7.30, men HV 71 kvitterade genom Oskar Stål-Lyrenäs efter 13.38. Oskarshamn gjorde 2-1 genom Patrik Karlkvist efter 12.36 i andra perioden.

HV 71 kvitterade till 2-2 genom Victor Sjöholm med 1.12 kvar att spela av perioden. HV 71 spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Nicholas Shore, André Petersson och Simon Önerud och avgjorde matchen. Det sista målet kom med tre sekunder kvar att spela.

Oskarshamn har tre vinster och två förluster och 15–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har en vinst och fyra förluster och 7–21 i målskillnad.

Det här betyder att Oskarshamn är kvar på 13:e plats, och HV 71 stannar sist, på 14:e plats, i tabellen.

I nästa match möter Oskarshamn Linköping hemma och HV 71 möter Skellefteå hemma. Båda matcherna spelas torsdag 2 november 19.00.