HV 71 segrade mot Timrå i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget HV 71 och gästande Timrå var oavgjord vid full tid, efter Radan Lencs kvittering till 3-3 för HV 71 med bara 1 minut kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där HV 71 spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 1-0) genom Oskar Stål-Lyrenäs.

Oskar Stål-Lyrenäs slog till 3.08 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Timrå tog ledningen efter sju minuters spel, genom Simon Forsmark på pass av Jonathan Dahlén. Timrå utökade ledningen genom Emil Pettersson efter 7.53 i andra perioden.

Med 4.14 kvar att spela av perioden kunde Robert Nardella göra 1-2 för HV 71. 10.34 in i tredje perioden nätade HV 71:s Radan Lenc på pass av Kalle Maalahti och Oskar Stål-Lyrenäs och kvitterade för HV 71.

17.16 in i perioden slog Emil Pettersson till ännu en gång och gav laget ledningen för Timrå.

HV 71 kvitterade till 3-3 med 1.44 kvar att spela på nytt genom Radan Lenc framspelad av Simon Önerud och Oskar Stål-Lyrenäs.

I förlängningen tog det 3.08 innan HV 71 också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Oskar Stål-Lyrenäs, på pass av Robert Nardella.

HV 71:s Oskar Stål-Lyrenäs stod för ett mål och tre assists.

HV 71 har tre segrar och två förluster och 17–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå har en vinst och fyra förluster och 10–17 i målskillnad. Förlusten var Timrås sjätte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, HV 71 på 13:e plats och Timrå på tionde plats.

Lördag 25 november spelar HV 71 borta mot Växjö 18.00 och Timrå mot Frölunda borta 15.15 i Scandinavium.