Växjö Lakers HC vann mot HV 71
Växjö Lakers HC vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Formstarka Växjö tog ännu en seger

Växjö fortsätter starkt i SHL. När laget mötte HV 71 hemma i Vida Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 6-1 (2-0, 2-1, 2-0). I och med detta har Växjö fem segrar i rad.

Därmed har Växjö vunnit sex matcher i rad på hemmaplan.

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hugo Gustafsson och Joachim Blichfeld. Växjö gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Dylan McLaughlin och Robert Rosén.

Med 2.21 kvar att spela av perioden kunde Kalle Maalahti göra 4-1 för HV 71. Växjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Joel Persson och Joachim Blichfeld.

Växjö stannar därmed på andra plats, och HV 71 på 13:e plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Växjö är Modo Hockey. Lagen möts tisdag 28 november 19.00 i Hägglunds Arena. HV 71 tar sig an Örebro Hockey hemma torsdag 30 november 19.00.