Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

HV 71 tog ledningen efter 16.37, genom Nicholas Shore. Efter 4.15 i andra perioden slog Jonathan Lekkerimäki till, framspelad av Hannes Björninen och Robert Leino och kvitterade för Örebro Hockey. Efter 6.12 i tredje perioden gjorde Örebro Hockey 1-2 genom Milton Oscarson.

Efter 7.19 av matchen kunde Henrik Borgström kvittera till 2-2 för HV 71.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var HV 71:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys sjätte uddamålsförlust.

För Örebro Hockey gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan HV 71 är på 13:e plats.

I nästa match, lördag 2 december 18.00, har HV 71 Färjestad borta i Löfbergs Arena, medan Örebro Hockey spelar hemma mot Skellefteå.