Victor Ejdsell tvåmålsskytt när Färjestad vann

Färjestad vann mötet med HV 71 hemma med 6-3 (3-1, 1-1, 2-1) på lördagen i SHL.

Segern var Färjestads femte på de senaste sex matcherna.

Färjestad stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 4.36 i mitten av perioden.

HV 71 reducerade dock till 3-1 genom Oliwer Kaski med 1.14 kvar att spela av perioden. HV 71 gjorde 3-2 genom Nicholas Shore tidigt i andra perioden av perioden.

Färjestad gjorde 4-2 genom Linus Johansson efter 4.05. 1.15 in i tredje perioden nätade HV 71:s Isac Brännström framspelad av Henrik Borgström och Anton Strålman och reducerade för HV 71. Men mer än så orkade HV 71 inte med.

15.55 in i perioden slog Victor Ejdsell till ännu en gång och ökade ledningen för Färjestad.

Laget punkterade matchen med ett 6-3-mål med 23 sekunder kvar att spela genom Marcus Westfält assisterad av August Tornberg och Per Åslund. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Färjestads August Tornberg hade tre assists.

Resultatet innebär att Färjestad fortsätter toppa tabellen och HV 71 ligger på 13:e plats i tabellen.

Färjestad möter Växjö i nästa match borta torsdag 7 december 19.00. HV 71 möter samma dag Luleå hemma.