HV 71 förlorade mot Luleå
HV 71 förlorade mot Luleå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Luleå avgjorde mot HV 71 i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Luleå i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Jack Connolly spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.


HV 71 startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.43 slog Radan Lenc till på pass av Oskar Stål-Lyrenäs och Nicholas Shore.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 4.45 gjorde Robert Nardella mål framspelad av Isac Brännström.

Efter 8.43 i första perioden slog Olli Nikupeteri till, på pass av Oskari Laaksonen och reducerade åt Luleå.

Luleå kvitterade till 2-2 efter 16.10, genom Oskari Laaksonen assisterad av Marcus Hardegård och Linus Omark.

Luleå gjorde 2-3 genom Linus Omark efter 14.28 i andra perioden.

HV 71 kvitterade till 3-3 genom Oskar Stål-Lyrenäs efter 20.22 av perioden.

I förlängningen tog det 1.14 innan Luleå avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Jack Connolly, på pass av Brendan Shinnimin.

Oskari Laaksonen gjorde ett mål för Luleå och två assist.

HV 71 har två vinster och tre förluster och 14–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har tre vinster och två förluster och 12–11 i målskillnad. Det här var HV 71:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att HV 71 ligger kvar på 13:e plats i tabellen, och Luleå på femte plats.

I nästa match möter HV 71 Frölunda hemma och Luleå möter Linköping borta. Båda matcherna spelas lördag 9 december 18.00.

/
Senaste nytt

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

Frölunda föll – i stjärnans comeback

1 timme sedan
Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

1 timme sedan
Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

idag 16:52
Henrik Larsson slog igenom ordentligt i och med Sveriges VM-brons i fotboll 1994. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om den folkkära fotbollsikonen.

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

idag 16:01
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.

Klara för OS som sista lag: "Kom som en chock"

idag 15:58
De trodde att OS-drömmen var körd. Då visade det sig att förbundskaptenen Tomas Bergman hade räknat fel – Sverige hade kvalificerat sig som sista lag. Vi kände "där rök OS-chansen". Det är kul att det inte är så, säger Sverigeettan Linda Bergström.