Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Linköping mot HV 71

En jämn match mellan hemmalaget Linköping och gästande HV 71 avgjordes först i tredje perioden, där Sebastian Strandberg gjorde 3-1 och Ty Rattie två minuter senare gjorde 4-1 för Linköping. Linköping vann matchen i SHL med 4-1 (0-0, 0-0, 4-1).

Segern var Linköpings femte på de senaste sex matcherna.

Matchen började med bra försvarsspel och båda de två första perioderna blev mållösa.

Linköping hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.18 genom Patrick Russell, och gick upp till 2-0 innan HV 71 svarade.

Till slut blev det 4-1 till Linköping.

Det här betyder att Linköping ligger kvar på tredje plats i tabellen, och HV 71 på 13:e plats. Linköping var nia i tabellen för 27 dagar sedan, men har fått ett lyft.

På torsdag 28 december 19.00 spelar Linköping borta mot Örebro Hockey, och HV 71 borta mot Modo Hockey.