Brynäs kvar på vinnarspåret

Brynäs är kvar som serieledare efter 5-1 hemma mot Skellefteå. (TT)

Brynäs är kvar som serieledare efter 5-1 hemma mot Skellefteå. Alexander Sundström visade vägen med hemmalagets två första mål.

– Pucken studsar lite vår väg. Men vi jobbar hårt och jag tycker vi är förtjänta av det, sade han.

Alexander Sundström är inte känd som någon målspruta. Förra säsongen blev det tre mål på 44 matcher. Inför torsdagens match hade han gjort ett enda. När två perioder var spelade hade han fördubblat säsongens målskörd.

Det första, 1-0, var ett direktskott sedan Janos Vas vunnit en duell bakom mål. Det andra, en styrning, var psykologiskt mycket viktigt eftersom Brynäslaget, och publiken, ansåg att en klar offside föregick Skellefteås kvittering.

– Det gäller att ta chansen och gå mot mål när man har läge. Vi har haft lite tur med hur pucken studsat men hela tiden jobbat hårt och konsekvent så jag tycker att vi förtjänat lite medflyt, sade Sundström.

Hemmaledningen efter två perioder var inte orättvis, men det kändes inte som en självklarhet att Brynäs skulle vinna. Skellefteå hade ett antal riktigt bra chanser i andra perioden men då visade Jacob Markström i hemmamålet åter att han är värd allt beröm han fått.

Tendensen var lite som när vi fick stryk i Skellefteå under andra perioden, då de vände matchen. Vi tog lite dumma utvisningar och fick inte ner pucken djupt, ansåg Sundström och tänkte på 2-5-förlusten förra torsdagen.

Någon riktig vittring på poäng fick dock inte Skellefteå. Brynäs bäste målskytt Daniel Widing fick fritt spår mot Nicklas Dahlberg från mittlinjen tidigt i sista perioden och satte snyggt sitt sjunde mål för säsongen. Efter det hade Brynäs full kontroll.

Matchen fick också en slutpunkt värd ett toppmöte. Brynäs rullade upp Skellefteås försvar totalt innan Emil Sandin satte 5-1-målet. Det var riktigt, riktigt snyggt.

Brynäs har fortfarande tre poäng till tabelltvåan Linköping, ner till Skellefteå på tredje plats skiljer åtta.

– Tja, jag vet inte riktigt hur långt det kan bära för oss. Men vi jobbar stenhårt för varandra och målvaktsspelet har sett bra ut. Vi är på vinnarspåret och stannar gärna där, avslutade Sundström.