Växjö vann stort senast – nu tog HV 71 revansch

Det var ombytta roller när HV 71 tog emot Växjö i Husqvarna Garden på lördagen. HV 71 vann matchen i SHL med 3-2 (1-0, 2-2, 0-0). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Växjö med hela 6-1.

HV 71 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.18 slog Mikael Seppälä till på pass av Simon Önerud och Mattias Tedenby. HV 71 inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Mattias Tedenby, innan Växjö svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Joachim Blichfeld för framspelad av Zachary Giuttari och Keegan Lowe efter 4.58.

I slutminuterna var det dock HV 71 som tog greppet. Radan Lenc gjorde 3-2 efter 10.13, på pass av Oscar Fisker Molgaard och Oskar Stål-Lyrenäs. I tredje perioden höll HV 71 i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjös sjätte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, HV 71 på 13:e plats och Växjö på andra plats.

HV 71 möter Örebro Hockey i nästa match borta torsdag 4 januari 19.00. Växjö möter samma dag Malmö hemma.