HV 71 avgjorde mot Linköping i förlängningen

HV 71:s väg till seger mot Linköping hemma i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (0-0, 2-0, 1-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte 52 sekunder in i förlängningen blev Henrik Borgström som gjorde det avgörande målet.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var HV 71 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Hugo Fransson och Oliwer Kaski. HV 71 inledde tredje perioden med att göra 3-0 genom Isac Brännström, innan Linköping svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Patrick Russell för framspelad av Remi Elie och William Worge Kreü efter 14.55.

I slutminuterna var det dock HV 71 som tog greppet. Henrik Borgström gjorde 4-3 efter 20.52, på pass av Robert Nardella.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, HV 71 med 17–16 och Linköping med 17–14 i målskillnad. Det här var HV 71:s femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings femte uddamålsförlust.

Det här betyder att HV 71 är kvar på 13:e plats, och Linköping stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för HV 71 är Skellefteå. Linköping tar sig an Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 11 januari 19.00.