Skellefteå AIK vann mot HV 71
Skellefteå AIK vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Dålig första period sänkte HV 71

HV 71 lyckades inte få till spelet på bortaplan mot Skellefteå i SHL. Redan efter första perioden ledde hemmalaget med 3-0. HV 71 arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 3-1 (3-0, 0-1, 0-0).

Segern var Skellefteås fjärde på de senaste fem matcherna.

Skellefteå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Andreas Johnson, Frans Haara och Linus Lindström. Efter 18.02 i andra perioden slog Oliwer Kaski till, framspelad av Oscar Fisker Molgaard och Henrik Borgström och reducerade åt HV 71. Tredje perioden blev mållös, och Skellefteå höll i sin 3-1-ledning och vann.

Skellefteå stannar därmed på femte plats, och HV 71 på 13:e plats, i tabellen.

På lördag 13 januari 15.15 spelar Skellefteå hemma mot Linköping, och HV 71 borta mot Luleå.