Luleå vann mot HV 71
Luleå vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Luleå avgjorde mot HV 71 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Luleå och gästande HV 71 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Luleå och vann matchen i SHL med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Jonas Berglund slog till 12.32 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

HV 71 tog ledningen efter sju minuters spel, genom Oscar Fisker Molgaard assisterad av Nicholas Shore och Oliwer Kaski. Efter 9.54 i andra perioden nätade Linus Omark, framspelad av Juhani Tyrväinen och David Lilja och kvitterade för Luleå. 12.32 in i tredje perioden slog Jonas Berglund till på pass av Marcus Hardegård och Olli Nikupeteri och avgjorde matchen för Luleå. Berglund fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Luleås sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Luleå nu ligger på sjunde plats. HV 71 är på 13:e plats.

Luleå möter Rögle i nästa match borta torsdag 18 januari 19.00. HV 71 möter samma dag Malmö hemma.