Leksand avgjorde mot HV 71 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande HV 71 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Leksand och vann matchen i SHL med 3-2 (1-1, 0-0, 2-1).

Segern var Leksands åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Oliwer Kaski efter 14.01, men Leksand kvitterade genom Jon Knuts bara två minuter senare.

Andra perioden blev mållös. Leksand startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Peter Cehlarik och Marek Hrivik. HV 71 gjorde 2-3 genom Isac Brännström efter 19.52 men kom aldrig närmare.

Det här var Leksands femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s sjätte uddamålsförlust.

Leksands nya tabellposition är tredje plats, medan HV 71 är på 13:e plats. Noteras kan att Leksand sedan den 25 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa match, torsdag 25 januari 19.00, har Leksand Luleå borta i Coop Norrbotten Arena, medan HV 71 spelar hemma mot Rögle.