HV 71 segrade över Rögle i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut HV 71 avgöra den jämna matchen hemma mot Rögle i SHL. Slutresultatet blev 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Robert Nardella spelade en avgörande roll för HV 71 när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

HV 71 har skapat en skön vinnarkänsla i Husqvarna Garden. Segern mot Rögle betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Rögle tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Anton Bengtsson på pass av Ludvig Claesson och Rodrigo Abols. Efter 11.37 i andra perioden nätade Nicholas Shore, framspelad av Isac Brännström och André Petersson och kvitterade för HV 71. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 3.22 innan HV 71 också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Robert Nardella.

Det här var HV 71:s sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Rögles åttonde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att HV 71 ligger kvar på 13:e plats och Rögle på tionde plats i tabellen.

I nästa match, lördag 27 januari 15.15, har HV 71 Frölunda borta i Scandinavium, medan Rögle spelar hemma mot Skellefteå.