Segersviten förlängd för Färjestad

Segertåget fortsätter för Färjestad. Mot HV 71 hemma i Löfbergs Arena på tisdagen blev det seger igen. Laget vann med 5-2 (1-1, 3-0, 1-1) och har nu fyra segrar i rad i SHL.

Färjestad tog ledningen efter elva minuters spel, genom Liam Öhgren framspelad av Marcus Nilsson och Michael Lindqvist.

HV 71 kvitterade till 1-1 efter 15.32, när Henrik Borgström hittade rätt på pass av Nicholas Shore.

Färjestad tog ledningen på nytt efter 20.48, när David Tomasek slog till assisterad av Jonathan Andersson och Per Åslund.

I andra perioden var Färjestad starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Mattias Göransson och Per Åslund. Efter 9.39 av matchen kunde Henrik Borgström göra 4-2 för HV 71.

Färjestad kunde dock avgöra till 5-2 med 6.58 kvar av matchen genom Jeremy Salvas Groleau.

Färjestads Michael Lindqvist hade tre assists.

Färjestad stannar därmed på andra plats, och HV 71 på 13:e plats, i tabellen.

Färjestad möter Leksand i nästa match borta torsdag 15 februari 19.00. HV 71 möter samma dag Luleå hemma.