Ryck i sista perioden avgjorde för HV 71 hemma mot Luleå

En jämn match mellan hemmalaget HV 71 och gästande Luleå avgjordes först i tredje perioden. Där var HV 71 starkare och vann matchen i SHL med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1).

Oskar Stål-Lyrenäs stod för HV 71:s avgörande mål 12.42 in i tredje perioden.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 11.27 i andra perioden gjorde Luleå 0-1 genom Juhani Tyrväinen.

HV 71 kvitterade till 1-1 genom Henrik Borgström efter 13.45 av perioden. HV 71 gjorde 2-1 genom Isac Brännström efter 10.19 i tredje perioden.

Efter 12.26 av matchen kunde Juhani Tyrväinen kvittera till 2-2 för Luleå.

HV 71 kunde dock avgöra till 3-2 med 7.18 kvar av matchen genom Oskar Stål-Lyrenäs.

Det här var HV 71:s sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås nionde uddamålsförlust.

Det här betyder att HV 71 ligger kvar på 13:e plats i tabellen, och Luleå på åttonde plats.

HV 71 möter Skellefteå i nästa match hemma lördag 17 februari 15.15. Luleå möter samma dag Linköping borta.