HV 71 förlorade mot Skellefteå AIK
HV 71 förlorade mot Skellefteå AIK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Segerraden förlängd för Skellefteå – besegrade HV 71

1-4 (0-2, 1-0, 0-2) blev resultatet när HV 71 och Skellefteå möttes i Husqvarna Garden på lördagen. I och med detta har Skellefteå fyra raka segrar i SHL.

Därmed har Skellefteå åtta raka segrar på bortaplan.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Dylan Sikura och Martins Dzierkals. Efter 15.39 i andra perioden slog Oscar Fisker Molgaard till, framspelad av Kalle Maalahti och reducerade åt HV 71. I tredje perioden gjorde Skellefteå 1-3 efter 8.59 genom Andreas Johnson. Och med bara 2.23 kvar satte Rickard Hugg avgörande 1-4.

Resultatet innebär att HV 71 ligger kvar på 13:e plats och Skellefteå på fjärde plats i tabellen.

I nästa match möter HV 71 Timrå hemma och Skellefteå möter Modo Hockey borta. Båda matcherna spelas torsdag 22 februari 19.00.