Tungt för Frölunda – HV 71 bröt fina vinstsviten

Frölunda har haft en stark period i SHL och inför matchen borta mot HV 71 hade laget tagit nio raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Husqvarna Garden slutade 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 23 januari för Frölunda.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 6.08 i andra perioden gjorde Frölunda 0-1 genom Christian Folin.

Efter 10.30 av perioden kunde Isac Brännström gjorde 1-1 för HV 71. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning.

Fjärde perioden blev mållös.

HV 71 har två segrar och tre förluster och 10–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har fyra vinster och en förlust och 15–11 i målskillnad. Det här var HV 71:s åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att HV 71 ligger kvar på 13:e plats i tabellen, och Frölunda på fjärde plats. Så sent som den 24 januari låg Frölunda på åttonde plats i tabellen.

I nästa match möter HV 71 Rögle borta och Frölunda möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas tisdag 27 februari 19.00.