HV 71 avgjorde mot Örebro Hockey i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget HV 71 och gästande Örebro Hockey var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde HV 71 och vann matchen i SHL med 3-2 (2-1, 0-1, 1-0).

Victor Sjöholm blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 15.36 in i tredje perioden.

HV 71 startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.10 slog Radan Lenc till assisterad av Kalle Maalahti och Henrik Borgström.

Örebro Hockey kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.30 gjorde Glenn Gustafsson mål på pass av Filip Berglund och Mathias Bromé.

HV 71 tog ledningen på nytt efter 9.29, när Victor Sjöholm hittade rätt framspelad av Robert Nardella och Oskar Stål-Lyrenäs.

Efter 17.00 i andra perioden nätade Robin Norell, på pass av Hannes Björninen och Linus Arnesson och kvitterade för Örebro Hockey. 15.36 in i tredje perioden nätade HV 71:s Victor Sjöholm återigen framspelad av Robert Nardella och Henrik Borgström och avgjorde matchen för HV 71.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, HV 71 med 8–15 och Örebro Hockey med 11–12 i målskillnad. Det här var HV 71:s nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys 14:e uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är HV 71 på 13:e plats i tabellen, och Örebro Hockey är på nionde plats.

I nästa match möter HV 71 Växjö borta och Örebro Hockey möter Skellefteå hemma. Båda matcherna spelas torsdag 7 mars 19.00.