Växjö Lakers HC vann mot HV 71
Växjö Lakers HC vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

HV 71 tvingas till kval efter förlust

HV 71 måste kvala för att inte åka ur SHL. Det står klart efter förlust, 2-4 (2-0, 0-1, 0-3), på bortaplan mot Växjö.

Segern var Växjös fjärde på de senaste fem matcherna.

HV 71 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Nicholas Shore och Oscar Fisker Molgaard. Efter 3.57 i andra perioden nätade Dylan McLaughlin, framspelad av Gabriel Carlsson och Robert Rosén och reducerade åt Växjö. Växjö gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar av matchen.

Med två omgångar kvar är Växjö på andra plats i tabellen, och HV 71 är på 13:e plats.

Växjö tar sig an Skellefteå i nästa match borta lördag 9 mars 15.15. HV 71 möter samma dag 18.00 Leksand hemma.