HV71 hämtade sig och vann

HV71 reste sig efter Timrås chocköppning. Vann med 6-4.

Timrå chockade HV71 i första perioden när man tidigt gick upp i en 0-2-ledning. Timrå inledde med två mål på fem minuter av Pär Styf och Björn Svensson.

Men innan perioden var över hade HV71 kvitterat. Pasi Puistalas dragskott från slottet i spel fem mot tre smet in förbi Lindbäck i mål. Petraseks slagskott gick högt och otagbart in i mål i spel fem mot fyra. Timrås dubbelutvisning stod dem dyrt.

Thomas Skogs gav Timrå ledningen i andra perioden men HV71 hämtade sig igen och innan perioden var slut stod det 4-3 efter mål av Janne Niinimaa och Martin Thörnberg. En svängig andra period som HV gick segrande ur.

I tredje perioden punkterade Teemu Laine matchen när han satte 5-3 i 54:e. Andreas Falk snyggade sedan till HV71:s statistik med sitt 6-3-mål.

Timrå fick ett tröstmål när Fredrik Sonntag satte 4-6 med bara sekunder kvar av tredje perioden.