Krüger: "Jag hade inte räknat med det här"

Djurgårdens succéman jagar i kväll första trepoängaren hemma på Hovet. Se bildspel.


Huddingeprodukten är nu 19 år och utan tvekan elitseriens hetaste spelare.

Han leder poängligan på elva gjorda poäng efter fem spelade matcher och i kväll har han planer på att snurra upp Linköpings backspelare och ordna Djurgårdens första segern hemma på Hovet.

Marcus Krüger (draftad av Chicago Blackhawks) ogillar att stå i rampljuset men han svarar ändå avslappnat på frågorna när når honom, några timmar, innan nedsläpp hemma mot Linköping.

– Det ska bli kul. Jag ser fram emot att vi ska kunna fixa den första trepoängaren hemma. Det är publiken värd, säger Marcus som toppar poängligan förre namn som Chris och Cam Abbott, Johan Davidsson, Jukka Voutilainen.

– He he, nej det var väl ingenting direkt jag hade räknat med när säsongen körde igång men ibland ramlar poängen in och det gäller jobba hårt även fast man kanske inte gör poäng på tio till femton matcher senare under säsongen, säger han till Nyheter24.

Var det någonting som tränare Hardy Nilsson meddelade dig på försäsongen som skulle förenkla din utveckling den här elitseriesäsongen?

– Nej, vi har inte pratat så mycket så. Han är ny och alla stod på noll så det gällde att man tog chansen och visade att man ville spelare, säger Marcus.

Andreas Engqvist och Jacob Josefson är dina kedjekamrater. Vad kan du säga om era enskilda roller på isen?

– Alltså, vi har inga tydliga roller så och vi är egentligen tre centrar. Det är ganska fritt och kanske är det därför det går så bra för oss också. Vi tänker inte så överdrivet mycket.

Kvällens match, seger?

– Vi hoppas på det. Bara ut och köra, avslutar Krüger.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!