En period räckte för Färjestad

Två mål i första räckte för Färjestad.

Efter första perioden ledde Färjestad mot Dif med 2-0 efter mål av Bastiansen och Pihlberg. Bortalaget började vassast och var spelförande de första fem minuterna. Men sedan spelade Marcus Paulsson fram Anders Bastiansen till friläge där sistnämnde efter en tam fint mot Stefan Ridderwall kunde trycka in sin egen retur nära målet efter flera försök.

I andra reducerade Djurgårdens stjärnskott Marcus Krüger. Poängkungen rakade in reduceringen i power play knappt sju minuter in i perioden. Men Färjestad var kvar i ledning efter två perioder. Matchbilden jämnades ut spelmässigt men det slarvades en hel del med passningarna i ett helt okej tempo nere på isen.

Färjestad gick till slut segrande ur striden i en tät och ryckig match med en hel del utvisningar. Hemmalaget tog en 2-0-ledning efter den första perioden och det såg rätt stabilt ut för värmlänningarna. Men Dif hade det mesta av spelet och målchanserna i den tredje perioden men lyckades inte överlista den stabile Henrik Karlsson i Färjestad-målet.