Skellefteå klarade HV

Höll undan. Vann med 3-2.

Det blev en mycket underhållande första period med mängder av chanser och högt tempo mellan Skellefteå och HV. Det var liten fördel för Skellefteå som hade de vassaste chanserna men HV71 stod upp bra och hade också en del chanser.

I den andra perioden lossnade målskyttet. Det blev till slut hela fem mål i den andra perioden i en fortsatt underhållande match. Till en början var det mycket Skellefteå som kanske borde haft en större utdelning av sina chanser.

Andreas Andersson höll nere siffrorna bra. Bara skottstatistiken i den andra perioden skvallrade om Skellefteås dominans - 20-8. Men ställningen var ändå 3-2. Majesky och Surovy gav Skellefteå en 2-0-ledning, Voutilainen reducerade. Forsberg satte Skellefteås trea innan Petrasek satte 3-2.

Det blev slutresultatet. Skellefteå drog längsta strået men man var hårt ansatta i slutet av matchen när HV71 pressade starkt.