Larsson tvåmålsskytt när Skellefteå vann

4-2 mot Timrå. 3-0 efter första efter två mål av Adam Larsson.

Med två mål på fem minuter gav Adam Larsson Skellefteå ledningen i början av hemmamötet med Timrå. Efter 10 minuter stod det 2-0 till Skellefteå.

Båda Larssons snygga mål kom i spel fem mot tre. Innan perioden var slut hade Christian Söderström utökat till 3-0 och det såg mörkt ut för Timrå. Timrå inledde perioden bäst, men drog sedan på sig ett antal onödiga utvisningar. Det utnyttjade Skellefteå maximalt.

– Jag fick en bra passning av Pavel, det var bara att trycka dit den. Handledsskottet var bättre. Det var roligt, nu är det bara att fortsätta att gnugga, kommenterade Adam Larsson sina mål.

– Det började bra, men man vinner inte i utvisningsbåset, så enkelt är det, säger Timrås Gabriel Karlsson i ppv

Andra perioden var tråkig och oinspirerad. Timrå fick chansen att spela i powerplay vid ett par tillfällen, men missade mål vid nästan samtliga skottillfällen. Efter detta avverkades perioden utan några särskilt nämnvärda målchanser.

I den tredje perioden fick Timrå precis vad de behövde, ett tidigt mål. Anton Lander blev snyggt framspelad i slottet och prickade kyligt in reduceringen invid högerstolpen. Här fick gästerna ny energi och man kunde också få in 3-2 genom Pär Styf. Mot slutet tog Timrå ut målvakten och fick till en viss press mot mål, men lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser och med bara sekunder kvar kunde Petr Tenkrat avgöra i tom kasse.