Abbotbröderna bakom segern

Luleå spöade Modo.

Bröderna Abbot var inblandade i det mesta när Luleå tog emot Modo. Christen Abbot inledde målskyttet 15 minuter in på första perioden, assisterad av Fransson och broder Abbot. 10 minuter in på andra perioden satte Fabricius tvåan och Cameron Abbot noterades för sin andra assist.

– Passningen var läcker. En sån får man inte varje dag, säger Fabricius till säsongskortet.

15-4 i skott var skottstatistiken från första och det var talande. Särskilt om man räknar in att MODO spelade fem mot tre i över en minut. Luleå kommer var piggt redan från första bytet. Det forecheckades så fort läge gavs och många gånger resulterade det också i att man vann puck högt uppe i MODOs zon.

Poängmaskinen Mats Zuccarello-Aasen var egentligen den enda i MODO som mäktade med tempot . När han väl fick pucken så spelades den med rätt adress långt innan någon Luleåspelare lyckades 'äta upp' honom.

I andra stack Modo emellan med ett mål. Eddie Larsson stod för reduceringen, assisterad av Kristian Forsberg.

I 44 minuten utökade Johan Fransson till 3-1 assisterad av, just det, Cameron Abbot. Karl Fabricius noterades också för en assist.

Luleå var det bättre laget över 60 minuter men det var ingen övertygande seger. Dock fortsätter den fina statistiken på hemmaplan då det här var fjärde segern av fem möjliga.

Abbott-bröderna tillsammans med Karl Fabricius är otroligt viktiga med sin tyngd och förmåga att kunna hålla sig i anfallszon så gott som varje gång dom är på plan.