Wesslaus storspel gav Dif viktig seger

För första gången på fyra år slog Djurgården Timrå borta.

Djurgården har inlett säsongen starkt, men tappat mer och mer på sistone. Timrås facit är liknande. Båda lagen har bara haft en seger de senaste fem matcherna. Kvällens kamp i Medelpad handlade om tre viktiga poäng.

Djurgården kopplade grepp om matchen efter en mycket fin individuell prestation av unge Patrick Cehlin som tog pucken från vänster i offensiv zon, dribblade sig in mot målet och satte pucken i det högra krysset.

Nästa mål kom i Powerplay. Timrås Pär Styf fick två minuter för fasthållning — då gjorde Marcus Nilsson 2—0.

I 30:e minute spräcker Timrå nollan efter att den anonyme Daniel Corso styr in Timo Pärssinens pass.

När sedan Djurgården gör 3-1 ser loppet kört ut för Timrå. Men Timrå gav inte upp.

Med 51 sekunder kvar kom reduceringen genom Timo Pärssinen. Och Timrå pressade in i det sista men Djurgården lyckades hålla fast resultatet, mycket tack vare målvakten Gustaf Wesslaus storspel.

Matchen slutade 3-2 till Djurgården.