Brynäs drömöppning räckte inte

Linköping knep en poäng i Gävle.

Brynäs är bäst i hela Elitserien på att spela oavgjort.

När Linköping gästade Läkerol Arena slutade det för femte gången den här säsongen för deras del med ett kryss, 2-2.

Hemmalaget rivstartade och när matchklockan stod på 2,23 hade man redan hunnit ta ledningen – och utöka den.

1-0 gjorde Eero Somervouri som från slottet slog en isare in under bortamålvakten Norrena. 23 sekunder senare stack Peter Nolander upp från sin backplats och satte 2-0 distinkt.

Drömstarten räckte dock alltså inte till tre poäng. Bara två minuter senare reducerade Linköping till 2-1 genom Patrick Zackrisson.

Samma Zackrisson kvitterade i inledningen av den andra perioden och resultatet stod sig matchen ut.

– Vi måste spela mycket bättre när vi är i 2-0-ledning och ta chansen att göra 3-0, säger en besviken Eero Somervouri till Brynäs TV.

I förlängningen stack inget utav lagen upp och en poäng vardera får ses som rättvist.