Rögle rammades av HV-tåget

HV:s fruktade förstakedja glänste igen.

HV71 tog sin åttonde raka hemmaseger i Kinnarps Arena genom att vinna mot Rögle med 5-3.

Dödläget kunde brytas i första perioden efter att HV-forwarden Johan Lindström gjort mål i fjortonde minuten. Lindström behövde bara sätta fram klubban efter pass från Daniel Grillfors.

På mindre än två minuter gick HV från 1-0 till 3-0. David Petrasek gjorde 2-0 i powerplay och HV71:s André Petersson kom fri med Jürgen Penker och lyckades göra bort honom ordentligt. Med några svåra dragningar avslutade han genom att skicka pucken mellan benen på Penker.

Efter 47 sekunder in i tredje perioden petade Jukka Voutilainen in 5-1-målet till HV, vilket var surt för Penker, som hade bäst räddningsprocent i elitserien inför matchen.

HV-målvakten Andreas Andersson gjorde också en tavla i sista perioden när han skulle rensa undan en puck, som dock Rögles Colliton hann före på och gjorde 5-2-målet.

Trots HV-ledningen vägrade Rögle att ge upp. I powerplay tryckte gästernas Mathias Månsson in 5-3-målet, och det var Månssons andra mål i Rögletröjan.

Rögle ökade trycket i slutet efter två raka powerplay, men det räckte inte och HV71 kunde hålla undan.