Månssons dubbel gav Rögle segern

Radarparet Mathias Månsson och Peter Högardh vände matchen.

Jätteskrällen i Luleå. Bottenlaget Rögle slog topplaget Luleå. På bortais. Och efter fem raka förluster visade Rögle att de fortfarande är farliga på bortais.

Luleå inledde klart starkast. Men efter en mycket stark vändning av Rögle, där Mathias Månsson och Peter Högardh hade en central roll, kunde de plocka tre poäng i Coop Arena.

Luleå tog ledningen redan efter tre minuter när Cam Abbott frispelades av Fabricius. Och Abbort gjorde inget misstag.

Men Rögle var inte sena att ge svar på tal. Efter slarv i Luleåfösvaret kunde Jakob Johansson passa fram till en fristående Peter Högardh som med kraft och distinkt sköt upp kvitteringen bakom Modig.

Men i mitten av första perioden kunde Luleå ta ledningen igen genom Niklas Olaussons välplacerade handledsskott i högra krysset.

Minuten efter hade Rögle riktigt otur då pucken styrdes in via LundbergRahimis skridsko. 3-1 för Luleå.

I början på andra kunde Mathias Porseland slå in ett hårt skott bakom Modig. Och nu började Rögles starka vändning.

Sedan, med tio minuter kvar, kvitterade Mathias Månsson efter en retur på ett hårt skott av Peter Högardh. Kvitterat i Luleå.

Men än är det inte slut.

Med knappt tre minuter kvar slår Mathias Månsson till igen.

Månsson gjorde inga misstag efter en fantastisk pass av Högardh som satte honom i friläge. 4-3 till Rögle och jätteskrällen är ett faktum.